Erik Kramer, inkoper eerstelijnszorg bij Zorg en Zekerheid over Welzijn op Recept: "We zien het als een concrete uitwerking van het concept positieve gezondheid”. Dit zegt hij in een interview met Zorgenz. In meerdere wijken in Leiden en gemeenten als Noordwijk, Warmond, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude verwijzen huisartsen mensen door naar de welzijnscoach. Adviseurs van Reos hebben deze gemeenten en de professionals begeleid en begeleiden bij de opstart van Welzijn op Recept.
Lees het interview met Erik Kramer in Zorgenz.
Lees ook een eerder gepubliceerd interview door Reos over Welzijn op Recept in Noordwijk.
De uitdaging is om lokaal de juiste verbindingen te leggen tussen zorg, welzijn en preventie. De afgelopen jaren heeft Reos die verbinding succesvol helpen te realiseren. In meerdere wijken in Leiden en in diverse andere gemeenten, verwijzen huisartsen mensen door naar de welzijnscoach. Deze professional zoekt samen met hen naar een zinvolle invulling van hun dagelijkse leven, zoals een sociale of een beweegactiviteit. Doel is hen te helpen zich weer gezonder te voelen en meer zelfvertrouwen te geven.
Door Welzijn op Recept in een gemeente ontstaat er een betere verbinding tussen de huisartspraktijken en de welzijnsorganisaties. Uit onderzoek in Nieuwegein naar Welzijn op Recept blijkt dat mensen zich na tussenkomst van Welzijn op Recept zich gezonder voelen, meer zelfvertrouwen hebben, zichzelf beter kunnen redden en meer toekomstperspectief hebben (N=204).
Wilt u ook starten met Welzijn op Recept in uw gemeente? Wij hebben de kennis en de expertise om te helpen bij een goede opstart. Wij helpen u met het opstellen van een plan van aanpak, het benoemen van de gewenste effecten en treden op als sparringspartner tijdens de uitvoering. Neem contact op met Eva van Steenbergen, adviseur Reos.