actueel

Activiteiten Reos in 2017

In 2017 gaan wij door met het verbinden van regionale partners. Met als doel: een beter georganiseerde en meer gestroomlijnde zorg. Al meer dan tien jaar adviseren en begeleiden we eerstelijnszorgprofessionals in de regio’s Amstelland Haarlemmermeer, Midden-Holland en Zuid-Holland Noord. We hebben sindsdien vele eerstelijnszorgprofessionals geholpen de inrichting van de zorg te organiseren. Zodat zij sterker staan in het continueren van goede, betaalbare zorg aan hun patiënten. Onze activiteiten voor 2017 zijn ondergebracht in acht programma's.               

Onder de programma’s vindt u de projecten:

De meerwaarde van eerstelijnssamenwerking 

Goed leven met een chronische aandoening 

Effectief eigen regie realiseren 

Naar regionaal goed afgestemde GGZ 

Gezond en waardig oud

Verbinden zorg, welzijn en preventie in de wijk

Van eerstelijnsverloskunde naar integrale geboortezorg 

Reos beweegt mee
Reos ziet hoe het zorglandschap aan het veranderen is en beweegt mee. Bijvoorbeeld het debat over de grondige herziening van de financiering van eerstelijnssamenwerkingsvormen en ketenzorg is in volle gang; de consequenties kunnen groot zijn. De toenemende en veranderende zorgvraag van ouderen krijgt steeds meer lokaal passende antwoorden. En dat de zorg voor mensen met een chronische aandoening slimmer georganiseerd moet worden is voor nagenoeg iedereen duidelijk. 

Reos weet wat er speelt en houdt vinger aan de pols
Reos weet wat er speelt en houdt landelijk, regionaal en lokaal de vinger aan de pols. We begeleiden verbeterprojecten, helpen zorgverleners nieuwe antwoorden te vinden op deze nieuwe vragen, we spelen informatie door naar sleutelpersonen en prikkelen het debat door goede voorbeelden van elders lokaal tegen het licht te houden. 

Reos als regionale adviespartner 
Samen met onze partners realiseert Reos op een breed palet aan thema’s verbeteringen in de zorg. Als regionale adviespartner biedt Reos de juiste schaalgrootte, de goede focus, met het beste netwerk, betrokken adviseurs, die in wisselende rollen met de juiste aanpak werken aan het juiste resultaat. 

Eerstelijnszorg als thuisbasis 
De eerstelijnszorg is de thuisbasis van Reos, maar andere partijen komen steeds nadrukkelijker in beeld. Als strategische partners, als nieuwe klanten en als betrokkenen zonder wie projecten niet succesvol uitgevoerd kunnen worden.

Actief samenwerken aan samenhangend zorgaanbod 
Reos werkt actief samen met landelijke, regionale en lokale partners om een geïntegreerd, samenhangend zorgaanbod in een wijk te realiseren, passend bij de vraagstukken en populatie van die buurt. Patiëntenorganisaties, kennisinstituten, andere zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars zijn vaak partners om die doelstellingen in een buurt te realiseren; dus onderhoudt Reos relaties met die partners en betrekt hen bij de uitvoering van projecten. Soms komen zij ook als opdrachtgever in beeld. Adviseurs en directie van Reos zoeken nieuwe partijen op en maken duidelijk wat Reos te bieden heeft.

Werken aan zinnige en zuinige zorg
In een onafhankelijke positie kan Reos het meeste voor de eerste lijn betekenen. Patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten geen twijfel hebben over het dieperliggende kompas van Reos. Maar onafhankelijk betekent niet eigenwijs. De zorginkoopvisies van Zorg en Zekerheid en VGZ zijn cruciale wegwijzers voor het beleid van Reos. 

Toekomstbestendigheid van het zorgstelsel
We delen de zorgen van beleidsmakers over de betaalbaarheid en toekomstbestendigheid van het zorgstelsel. Een sterke samenhangende eerstelijnszorg is een essentieel onderdeel van de oplossing. Expliciet of impliciet: we zoeken steeds manieren om de zorg zinniger en zuiniger te maken. En daarbij sluiten we zoveel mogelijk aan bij de prioriteiten en de oplossingsrichtingen die Zorg en Zekerheid en VGZ benoemd hebben.

Top