actueel

Congres Kanker en Leven 20 juni 2025

Save the date: 20 juni 2025 congres Kanker & Leven!

Voor mensen die leven met of na kanker is het belangrijk dat de zorg vanuit het ziekenhuis naadloos aansluit op de zorg die geboden wordt door zorgverleners daarbuiten. Hoe werken we vanuit de medisch technische zorg, paramedische en psychosociale zorg in oncologiezorgnetwerken, informele zorg en palliatieve zorg landelijk en regionaal samen om passende zorg voor de gevolgen van kanker samen met de patiënt te realiseren? Deze vraag staat centraal tijdens het congres Kanker & Leven op 20 juni 2025. Het congres is een initiatief van de Taskforce Cancer Survivorship Care en wordt georganiseerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met de Regionale Ondersteuningsstructuren verenigd in het ROS-netwerk. Noteer deze datum in uw agenda en deel dit met uw netwerk. We nodigen u van harte uit om aan dit congres deel te nemen.  

Hybride programma

Het congres heeft een hybride vorm: het landelijke ochtendprogramma volgt u online en in de middag zijn er in samenwerking met verschillende Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS’en) regionale symposia op 10 verschillende locaties in Nederland. Deze symposia worden in samenwerking met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II), netwerken palliatieve zorg, oncologiezorgnetwerken en oncologienetwerken georganiseerd. In de middag staat de ondersteuning voor mensen met of na kanker, dichtbij huis, en de samenwerking hierbij, centraal. Er is dan ook volop gelegenheid om collega’s uit de oncologie en de palliatieve zorg in uw regio te ontmoeten, ervaringen te delen en verbindingen te leggen. Het middagprogramma van Reos vindt plaats in de regio Zuid-Holland. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Doelgroep 

Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals werkzaam in de oncologie en palliatieve zorg zijn welkom. Van verpleegkundigen, psychologen, huisartsen, bedrijfsartsen, diëtisten en oncologen tot fysiotherapeuten, radiotherapeuten, arbeidsgeneeskundigen en informele zorgverleners. Ook onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties en centra voor leven met en na kanker, zijn van harte uitgenodigd.

Programma 

Meer informatie over het programma volgt. Zie ook de website van de Taskforce Cancer Survivorship Care.

Top