actueel

Samenwerkingsproject Transmurale Zorgbrug Scheveningen afgerond

Ouderenzorgorganisaties Respect, Saffier en Cardia hebben het afgelopen jaar samengewerkt in het project Transmurale Zorgbrug Scheveningen. In dit project zijn de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en Eerstelijns Verblijf (ELV) toegevoegd aan het centrale Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen. 

Het doel van dit project was het verbeteren van de samenwerking in de zorgketen rond geriatrische revalidatiezorg, eerstelijns verblijf en thuiszorg, zodat cliënten sneller en op een prettige manier naar huis terug kunnen. Een tweede doel was het verlagen van het risico op terugval en heropname.

De resultaten van het project zijn succesvol. De specialisten ouderengeneeskunde ELV en GRZ hebben nu regulier overleg, en medewerkers in de ELV, GRZ en thuiszorg van de verschillende organisaties kennen elkaar en hebben werkafspraken gemaakt die vastliggen in een praktisch handboek. Hierdoor is onderlinge afstemming eenvoudiger en sneller. Ook de huishoudelijke verzorging is betrokken: huishoudelijke hulpen signaleren vaak als eerste dat er iets aan de hand is. Er zijn goede afspraken gemaakt over doorverwijzing. Ook zijn er externe samenwerkingsafspraken gemaakt met huisartsen, Parnassia als GGZ-instelling en Welzijn Scheveningen

Door deze verbeterde samenwerking en bereikbaarheid gaan cliënten nu sneller terug naar huis met de juiste zorg en ondersteuning. Het vernieuwde aanmeldpunt voor GRZ, ELV en Thuiszorg verbetert de gezondheid van 65-plussers in Scheveningen én vermindert de zorgkosten. En als belangrijkste: de cliënt ervaart een betere kwaliteit van zorg. 

Nu deze doelen gerealiseerd zijn, is het project afgesloten. Cardia, Respect en Saffier kijken terug op een zeer geslaagde samenwerking in dit project, en danken adviesbureau Reos en projectleider Else Leih voor de deskundige leiding die tot deze mooie successen heeft geleid.  

Meer informatie over het Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen is te vinden op de website thuiszorgscheveningen.nl.

Top