Benoeming van Peter Morsing als Directeur-bestuurder van Reos
31 jan. 2025 | NieuwsDe Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De subsidieoproep Voucher versterking regionale monodisciplinaire organisatiegraad eerstelijnszorg 2025 is nu beschikbaar! Eerstelijnsdisciplines kunnen vouchers aanvragen voor het opzetten, inrichten, uitbreiden en/of versterken van de monodisciplinaire organisatiegraad, zodat zij met afvaardiging en mandatering deel kunnen nemen aan het regionale eerstelijnssamenwerkingsverband en de regiotafels. In deze subsidieronde kan per discipline maximaal € 20.000 per voucher worden aangevraagd.
De inschrijving van het congres Kanker & Leven op 20 juni 2025 is geopend! Voor deze editie werkt het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) intensief mee aan het middagprogramma. We nodigen van harte uit om erbij te zijn. Schrijf snel in en maak gebruik van de vroegboekkorting tot 1 april 2025.
De term veerkracht is ‘in’, ook in het domein van zorg en welzijn. Het gaat over het omgaan met tegenslagen en het inschakelen van hulpbronnen. Maar hoe kun je als professional de veerkracht van mensen vergroten? Onder meer door op individueel niveau ‘het andere gesprek’ aan te gaan en op collectief niveau mensen in een wijk te verbinden, zo klonk het op 20 april tijdens het zevende Leeratelier Positieve Gezondheid.
Wil jij als senior adviseur bijdragen aan de samenwerking tussen professionals uit de (eerstelijns)zorg en het sociale & publieke domein, met als doel om de gezondheid van de inwoners te verbeteren? Wil jij aan de slag met uitdagende en maatschappelijk relevante projecten waarbij anders denken, doen en leren samengaan? Heb je passie voor maatschappelijke vraagstukken in relatie tot gezondheid? En krijg je energie als je zorginhoudelijke vraagstukken weet te vertalen naar concrete resultaten?Wie weet verwelkomen we jou dan binnenkort bij Reos!
In 2022 heeft Reos mooie resultaten in haar regio’s gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de regionale opleiding voor WSV-bestuurders die we mochten ontwikkelen en geven, de mooie groei van de Alliantie Positieve Gezondheid en de stappen die zijn gezet bij de “digitale” projecten Stevit en Optimale hartfalenzorg thuis.
De Schilderswijk is een van de wijken waarin wij al een aantal jaren advies en ondersteuning biedt aan professionals, ter versterking van een multidisciplinaire samenwerking. Hieruit zijn sterke samenwerkingsverbanden voortgekomen, waarvan het huisartsencafé en de gezamenlijke aanpak van 2diabeat mooie voorbeelden zijn. Beide groepen zien steeds meer het belang in van een goede samenwerking met bewoners. Immers, iedereen draagt bij aan Gezond Samen Leven.
Een idee, ontstaan vanuit de werkgroep Eenzaamheid in Leyenburg, kreeg afgelopen december vleugels. Een brede samenwerking in de wijk leidde tot een mooie eindejaarsactie voor zo’n 300 bewoners. ‘Het is een kwestie van gewoon doen.’
Eindelijk was het zover! Woensdag 12 april ‘23 konden de aanwezigen op Scheveningen Noord (bewoners en professionals) samen in gesprek over het actieprogramma Ouder worden voor Beginners. Een mooi resultaat van actieonderzoek en co-creatie in de wijk! En belangrijk om te vermelden: het is een creatief en dynamisch proces; alles is steeds in ontwikkeling met elkaar en dat betekent dus dat eenieder kan nadenken waar hij of zij enthousiast van wordt en eventueel een bijdrage aan kan leveren.
Lijn1 en Reos nemen als Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) een onafhankelijke rol in het zorgveld in. Als ROS adviseren, verbinden en begeleiden ze zorgaanbieders en overheden bij samenwerkingsvraagstukken op lokaal en regionaal niveau. Lijn1 en Reos gaan per 1 april 2023 samen verder onder de naam Reos. Met de fusie beogen beide organisaties de maatschappelijke impact die zij maken op de transformaties in de zorg en sociaal domein te versterken.
Katwijk maakt werk van Positieve Gezondheid. Begonnen met training en bewustwording, zetten steeds meer professionals uit de zorg en het sociaal domein stappen in de toepassing van het gedachtegoed. Zoals Fenneke de Graaf, beleidsregisseur gezondheid en veiligheid bij de gemeente Katwijk, en kindervoedingscoach Anneke Hoek. “Het is ontzettend gaaf als je hoort en ziet welk effect het heeft.”
Omdat het bestuur van Kaag en Braassem Samen Gezond meer achtergrond wilde bij hun bestuurlijke werkzaamheden, vroeg het om een scholing. De leergang voor wsv-besturen kwam er en het vijfkoppige bestuur volgde die. “We zijn ons nu meer bewust van het feit dat we het best wel goed doen”, zegt voorzitter Cora Vermeulen.
Mensen hebben steeds complexere zorgvragen. Er zijn zorgverleners en -bestuurders nodig die over de grenzen van hun eigen discipline kijken. Die samen willen werken in zorg en welzijn, om mensen zo goed mogelijk te helpen. Daarom ontwikkelde Erasmus Centrum voor Zorgbestuur in 2019, op initiatief van Zorg en Zekerheid en Reos het opleidingsprogramma Healthcare Potentials. Inmiddels staan twee groepen afgestudeerde zorgprofessionals klaar om de zorgtransitie in de regio te versnellen.