Benoeming van Peter Morsing als Directeur-bestuurder van Reos
31 jan. 2025 | NieuwsDe Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De subsidieoproep Voucher versterking regionale monodisciplinaire organisatiegraad eerstelijnszorg 2025 is nu beschikbaar! Eerstelijnsdisciplines kunnen vouchers aanvragen voor het opzetten, inrichten, uitbreiden en/of versterken van de monodisciplinaire organisatiegraad, zodat zij met afvaardiging en mandatering deel kunnen nemen aan het regionale eerstelijnssamenwerkingsverband en de regiotafels. In deze subsidieronde kan per discipline maximaal € 20.000 per voucher worden aangevraagd.
De inschrijving van het congres Kanker & Leven op 20 juni 2025 is geopend! Voor deze editie werkt het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) intensief mee aan het middagprogramma. We nodigen van harte uit om erbij te zijn. Schrijf snel in en maak gebruik van de vroegboekkorting tot 1 april 2025.
Diëtisten in Amstelland willen graag met elkaar samenwerken. De wens is om een regionaal aanspreekpunt te vormen voor gemeentelijke- en zorgorganisaties. Reos begeleidt hen bij het opzetten van deze samenwerking. Momenteel worden regionale thema's vooral op persoonlijke titel besproken, gezamenlijk sta je sterker bij het maken van regionale afspraken.
Huisartsen werkzaam in de achterstandswijken in Alphen aan den Rijn en Leiden kunnen een beroep doen op het Achterstandsfonds. De commissie van dit fonds viert deze maand haar vijfjarig jubileum. Wat heeft het Achterstandsfonds bereikt?
Zorgprofessionals uit de eerste lijn kunnen bij zorgverzekeraar VGZ projectaanvragen indienen. Reos adviseurs kunnen u adviseren en begeleiden bij het schrijven van een projectaanvraag en u, als het project is toegekend, verder in het project begeleiden.
Dertien zorgverlenerspraktijken in Midden-Holland gaan aan de slag om de samenwerking te verbeteren. Multidisciplinaire afspraken worden gemaakt over neurologische aandoeningen, chronische pijn en vermoeidheid, depressie en angststoornissen, obesitas en oncologische revalidatie. De praktijken van de eerstelijnszorgverleners uit Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan de IJssel en Krimpen aan de IJssel willen wijkgerichte netwerken vormen waarin zij de multidisciplinaire samenwerking uitvoeren.
Donderdag 18 februari heeft het voormalig Departement Leiden van de apothekers definitief een doorstart gemaakt. De nieuwe naam van de vereniging is “Vereniging Eerstelijnsapothekers Rijnland”. Daarmee is de vereniging een regionaal aanspreekpunt namens de regionale farmacie. Tot voor kort behartigden apothekers regionale thema’s als ketenzorg, medicatieoverdracht en thuiszorg op persoonlijke titel, waarbij het onduidelijk was wie mandaat had om namens de apothekers te spreken met externe partijen. Monica van Papendrecht, adviseur Reos adviseerde de apothekers bij de oprichting van de vereniging.
Rijncoepel, Zorg en Zekerheid, Zorgbelang Zuid-Holland en Alrijne Zorggroep schaarden zich gemeenschappelijk achter het vraagstuk hoe ook in de toekomst de gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk kan blijven, met behoud van kwaliteit. Zij namen het initiatief tot het programma Gezonde zorg, Gezonde regio. Reos voert in opdracht van dit programma de projectleiding, samen met Eric Hiddink van Health Base. Ook begeleiden Reos adviseurs de pilotgroepen en coördineren de communicatie-activiteiten.
Eigen regie door patiënten: veel zorgverleners geloven daarin. Maar de praktijk is weerbarstig. Reos begeleidt samenwerkingsverbanden in de zorg (GES’en), licht zorggroepen door en geeft workshops over persoonsgerichte zorg en zelfmanagement. Samen bereik je immers meer; dus één visie en actieplan voor het hele netwerk of zorgorganisatie werkt het beste.
Na acht jaar neemt adviseur Maartje Ramaekers afscheid van Reos. Zij gaat aan de slag als bestuursondersteuner bij Stichting Odion. Zij kiest hiermee voor een functie als intern adviseur. Bij deze organisatie voor gehandicaptenzorg gaat zij zich richten op strategische advisering over onder meer kwaliteit en kennisbeleid.
Er is brede steun van 22 EU lidstaten plus Noorwegen en Zwitserland, het internationale bedrijfsleven en patiëntenorganisaties om het aanbod van voedingsproducten stap voor stap gezonder te maken door het verminderen van zout, verzadigd vet en suikers. Lidstaten, de levensmiddelenindustrie en NGO’s werken samen om dit doel te bereiken. Dat is de uitkomst van de conferentie die op 22 februari 2016 in Amsterdam is gehouden in het kader van het Europees voorzitterschap.
Op verzoek van VWS heeft Gupta Strategists onderzoek gedaan naar de toekomstige financiering van de wijkverpleging. Dat heeft geleid tot het advies ‘Bekostiging Wijkverpleging’ dat staatssecretaris Martin van Rijn afgelopen week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hierin wordt vooral gepleit voor een eenvoudig model. Hij geeft voor 1 april a.s. een inhoudelijke reactie met het beleidsvoornemen voor de bekostiging wijkverpleging 2017.