Benoeming van Peter Morsing als Directeur-bestuurder van Reos
31 jan. 2025 | NieuwsDe Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De subsidieoproep Voucher versterking regionale monodisciplinaire organisatiegraad eerstelijnszorg 2025 is nu beschikbaar! Eerstelijnsdisciplines kunnen vouchers aanvragen voor het opzetten, inrichten, uitbreiden en/of versterken van de monodisciplinaire organisatiegraad, zodat zij met afvaardiging en mandatering deel kunnen nemen aan het regionale eerstelijnssamenwerkingsverband en de regiotafels. In deze subsidieronde kan per discipline maximaal € 20.000 per voucher worden aangevraagd.
De inschrijving van het congres Kanker & Leven op 20 juni 2025 is geopend! Voor deze editie werkt het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) intensief mee aan het middagprogramma. We nodigen van harte uit om erbij te zijn. Schrijf snel in en maak gebruik van de vroegboekkorting tot 1 april 2025.
Hoe krijgen we als professionals uit zorg en welzijn mensen in beweging? Die vraag stond centraal tijdens een netwerkbijeenkomst op de sportcampus van het Zuiderpark. Tientallen betrokkenen, van huisarts tot apotheker en van ervaringsdeskundige tot beleidsmaker, gingen in gesprek èn maakten concrete plannen.
Wat een mooie opkomst! Met 24 professionals van verschillende instanties uit de wijk Loosduinen zijn we wandelend welkom geheten bij een viertal verschillende instanties onder genot van een hapje & drankje en natuurlijk de nodige informatie.
Regionale eerstelijnszorgorganisaties kunnen gezamenlijk tot uiterlijk 29 november 2023 gezamenlijk een subsidieaanvraag indienen bij ZonMw voor het versterken van de eerstelijnszorg in de regio. ZonMw stelt een projectsubsidie van maximaal €150.000,00 beschikbaar. Reos helpt op verschillende manieren met de subsidieaanvraag.
Een positief gezond(er) Leidschendam-Zuid voor en door de mensen die wonen en werken in de wijk. Dit hopen wijkbewoners, Gemeente Leidschendam-Voorburg en wijkpartners samen voor elkaar te krijgen. Want Leidschendam-Zuid is een mooie wijk maar wel een wijk waar mensen zich de laatste jaren minder gezond voelen.
Regionale samenwerking is steeds belangrijker in de zorg. Elke regio is anders georganiseerd, heeft een andere dynamiek en andere behoeftes bij het organiseren en inrichten van de zorg. Nu en voor de toekomst. Daarom heeft Reos voor iedere regio een eigen regiocoördinator om het bouwen van zorgnetwerken te ondersteunen en de behoefte van professionals en samenwerkingspartners goed in beeld te hebben.
Ook in 2022 heeft het team van Lijn1 koers gehouden met de inzet t.a.v. trajecten gericht op (het versterken van) Gezond Samen Leven. De ingezette weg van 2021 is voortgezet: verbindingen en samenwerking realiseren tussen bewoners en professionals (en hun organisaties).
Donderdag 22 juni, 11.00 uur, een warme zomermiddag, de eerste deelnemers aan de wijkfietstour druppelen Ontmoetingscentrum Allekanten in de wijk Bouwlust binnen. Een verzameling van professionals uit de zorg, welzijn, wijk en gemeente die samen op de fiets kruislings door de wijk gaan toeren. Al fietsend leren ze elkaar (beter) kennen, zijn ze gezond en sportief bezig en samen doen ze verschillende locaties in de wijk aan om van dichtbij te zien welk aanbod er voor patiënt en cliënt in de wijk is. En dat is precies waar deze wijkfietstour voor bedoeld is!
Het Scheveningse Geriatrisch Netwerk kwam op woensdag 24 mei weer bijeen in Muzee Scheveningen voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst. Met een opkomst van 75 deelnemers en een fijn maar fris lentezonnetje, gaf het een energiek begin van een leerzame middag/avond. De aanwezigen kenden elkaar bijna allemaal en al gauw was de sfeer geanimeerd.
Dinsdag 30 mei ’23 kwam de kerngroep Leidschendam-Zuid voor het eerst samen om met elkaar de start van het participatief actieonderzoek in deze wijk in te luiden. Het komende jaar begeleiden adviseurs Daphne en Patricia in opdracht van Gemeente Leidschendam-Voorburg een pilot waarbij professionals en bewoners in co-creatie aan de slag gaan met als doel om de ervaren gezondheid in de wijk te verhogen. Het gedachtegoed Positieve Gezondheid vormt hierbij de basis van kijken naar gezondheid. Bij de aftrap hebben de deelnemers ‘kranten’ gemaakt waarin de gedroomde uitkomsten alvast zijn gevisualiseerd.
Goede verbinding tussen het medisch en het sociaal is van groot belang. Samenwerking door elkaar te versterken binnen deze domeinen kan bijdragen aan gezondheidsverbetering, gezondheidsbehoud, veerkracht en vitaliteit van burgers. Reden om hier tijdens het Breed Overleg eind maart met tientallen betrokken professionals, bestuurders en beleidsmakers over in gesprek te gaan. Zo leren we van elkaar en delen goede voorbeelden als Welzijn op Recept, Groepsconsulten, Pillen en Praten en Zorgpad Geldzaken.