Benoeming van Peter Morsing als Directeur-bestuurder van Reos
31 jan. 2025 | NieuwsDe Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De subsidieoproep Voucher versterking regionale monodisciplinaire organisatiegraad eerstelijnszorg 2025 is nu beschikbaar! Eerstelijnsdisciplines kunnen vouchers aanvragen voor het opzetten, inrichten, uitbreiden en/of versterken van de monodisciplinaire organisatiegraad, zodat zij met afvaardiging en mandatering deel kunnen nemen aan het regionale eerstelijnssamenwerkingsverband en de regiotafels. In deze subsidieronde kan per discipline maximaal € 20.000 per voucher worden aangevraagd.
De inschrijving van het congres Kanker & Leven op 20 juni 2025 is geopend! Voor deze editie werkt het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) intensief mee aan het middagprogramma. We nodigen van harte uit om erbij te zijn. Schrijf snel in en maak gebruik van de vroegboekkorting tot 1 april 2025.
We kregen veel positieve reacties op de netwerkkaart en aanvullingen. Na onze oproep om netwerken aan te melden voor de kaart zijn nieuwe netwerken opgegeven. Reos wil zorgnetwerken met elkaar in contact brengen zodat zij mogelijkheden zien om samen te werken. We hebben de kaart vernieuwd.
Reos organiseerde een visiedag voor zorgprofessionals, die na de zomer hun intrek nemen in Medisch Centrum Bodegraven. Het formuleren van een gezamenlijke missie en visie was het belangrijkste doel van deze dag. Reos begeleidde de groep via oefeningen en opdrachten naar een gedeeld beeld over de zorg voor inwoners van Bodegraven.
Twee van de initiatiefnemers, Krista de Vries (wijkverpleegkundige bij Buurtzorg) en Pauline Dröge (wijkverpleegkundige bij Plicare) vertellen in onderstaand interview over een onlangs gestarte samenwerking rondom hulpmijders in Waddinxveen.
Piet Overduin is vanaf mei 2017 werkzaam voor Reos. Hij werkte ruim twintig jaar in diverse sectoren van de gezondheidszorg (verslavingszorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg), voornamelijk in management en directiefuncties. Sinds 2001 heeft hij een eigen adviespraktijk als organisatieadviseur. Hij heeft ruime ervaring met het adviseren bij complexe strategische- en verandervraagstukken in de zorg.
Voor zorgverleners staat de kwaliteit van zorg voorop. Door een nauwe samenwerking tussen huisartsen en cardiologen krijgt een patiënt met hartfalen goede kwalitatieve zorg op de plek waar het hoort. Vijf tips om goede zorg op de juiste plek te bereiken.
Wanneer alle organisaties binnen de verschillende domeinen de zorg op elkaar afstemmen doorloopt iemand met een chronische aandoening zijn zorgproces beter. Wij als Reos adviseurs streven naar samenhangende zorg en ondersteuning. Zodat een persoon zorg en ondersteuning op de juiste plek ontvangt.
Apotheker Henk-Frans Kwint werkt samen met een huisartsenpraktijk aan het verantwoord staken van medicijnen bij 70-plussers. Deze pilot heet Deprescribing, ook wel 'ontvoorschrijven'.
Patiënten, huisartsen, eerstelijnsorganisaties InEen en de landelijke huisartsenvereniging (LHV) en zorgverzekeraars hebben op 1 juni een zorgakkoord gesloten met Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Het budget voor huisartsenzorg mag in 2018 met 2,5% groeien. Deze groeiruimte kan gebruikt worden voor meer tijd voor de patiënt. In het bijzonder voor kwetsbare ouderen, voor zorg in achterstandswijken, voor avond- nacht en weekend zorg en voor de organisatie van samenwerking en infrastructuur voor samenwerking in de eerste lijn.
Machteld Huber verovert met haar concept ‘Positieve Gezondheid’ de zorg en het sociale domein. Niet alleen steeds meer zorgprofessionals maar ook zorgverzekeraars (Zorg en Zekerheid, VGZ, CZ, Achmea en Menzis) en gemeenten omarmen dit nieuwe denken over gezondheid. Haar advies: “Ga er alleen mee aan de slag als je daar echt zin in hebt.”
Mensen die langdurige zorg nodig hebben, lopen tegen tal van problemen aan. Ze hebben moeite om de juiste weg te vinden voor hun zorgvraag en ze vinden vaak ook niet alle informatie. Dat blijkt uit een onderzoek door Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. Reos adviseurs herkennen deze problemen als gevolg van de versnipperd georganiseerde zorg. Wij adviseren zorgorganisaties en gemeenten bij domeinoverstijgende ketenafspraken om de patiënt/burger een gestroomlijnd zorgproces te bieden. Lees in onze programma’s hoe we dat doen.