Benoeming van Peter Morsing als Directeur-bestuurder van Reos
31 jan. 2025 | NieuwsDe Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De Raad van Toezicht van Reos is verheugd dat zij Peter Morsing heeft kunnen benoemen als Directeur-bestuurder van Reos.
De subsidieoproep Voucher versterking regionale monodisciplinaire organisatiegraad eerstelijnszorg 2025 is nu beschikbaar! Eerstelijnsdisciplines kunnen vouchers aanvragen voor het opzetten, inrichten, uitbreiden en/of versterken van de monodisciplinaire organisatiegraad, zodat zij met afvaardiging en mandatering deel kunnen nemen aan het regionale eerstelijnssamenwerkingsverband en de regiotafels. In deze subsidieronde kan per discipline maximaal € 20.000 per voucher worden aangevraagd.
De inschrijving van het congres Kanker & Leven op 20 juni 2025 is geopend! Voor deze editie werkt het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) intensief mee aan het middagprogramma. We nodigen van harte uit om erbij te zijn. Schrijf snel in en maak gebruik van de vroegboekkorting tot 1 april 2025.
Onze leefstijl draagt in meer of mindere mate bij aan een gezond en gelukkig leven. Tijdens het laatste Breed Overleg van Gezond en Gelukkig Den Haag, georganiseerd door Reos, wisten zo’n 50 betrokken professionals elkaar te vinden en te inspireren.
Wie kampt met bestaansonzekerheid, mist vaak financiële middelen voor anticonceptie. Ook is er niet altijd ruimte om hierover na te denken. Het programma Nu Niet Zwanger ondersteunt mensen in kwetsbare omstandigheden hierbij én vergoedt eventuele anticonceptie. Reos ging in gesprek met programmacoördinatoren Tessa, Diana en Franayshah.
Na 15 jaar met veel plezier bij Reos gewerkt te hebben neemt Eva van Steenbergen afscheid Haar bevlogenheid voor en plezier in het werk zet ze voort bij ELAA, de ROS in Amsterdam, waar zij als senior adviseur met vergelijkbare thema’s aan de slag zal gaan. Terug naar de stad waar ze jarenlang woonde.
In de huidige maatschappij waarin ouderen steeds langer zelfstandig willen blijven wonen, is het de uitdaging om de zorg voor kwetsbare ouderen goed te organiseren. Met name in de Scheveningen, waar een grote populatie van deze ouderen te vinden is, is het van belang om goede zorg en ondersteuning op te zetten. De vraag die hierbij opkomt is: hoe kunnen we dit gezamenlijk realiseren?
Eind december gaf een divers gezelschap van enthousiaste professionals en ervaringsdeskundige in het Leefstijlcentrum Haaglanden het startsein om met elkaar in Den Haag Zuid West de multidisciplinaire groepsconsulten voor mensen met prediabetes en obesitas uit te bereiden. Dit gaan we doen met betrokken professionals uit het medisch en sociaal domein in de wijken Moerwijk, Morgenstond, Wateringse Veld en Bouwlust-Vrederust.
Hoe ziet de toekomstige huisvesting voor eerstelijnszorg- en welzijnsvoorzieningen in Den Haag eruit? Het is een zeer actuele vraag in de stad. Natuurlijk voor wijken die op de schop gaan en waar nieuwe huisvesting nodig is. Maar ook in bestaande wijken is door intensievere samenwerking een ander soort gebouw nodig. Er is veel mogelijk! We lieten ons inspireren door twee mooie voorbeelden.
Zo’n 250 gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank ontvangen rond Kerst een pakket van Rocking Up X-Mas. Larissa Schonewille is voorzitter van de landelijke stichting en coördineert deze actie in Den Haag, Rijswijk en Voorburg. “We gunnen mensen Kerstdagen zonder zorgen over wat er op tafel komt.”
Regio Haaglanden heeft het regioplan gepubliceerd, met daarin belangrijke focus en afspraken om ervoor te zorgen dat de zorg toegankelijk en betaalbaar blijft. Vanuit het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft elke regio de opgave om een regiobeeld en een regioplan op te leveren.
Achter fysieke of mentale problemen schuilen in de Schilderswijk vaak geldzorgen. Professionals uit sociaal en medisch domein proberen in Gezondheidscentrum De Rubenshoek de cirkel van financiële stress en gezondheidsproblemen te doorbreken. Huisarts Carolien Emmens: “We hebben elkaar nodig.”
In de regio Hollands Midden is 10% van de nieuwe moeders (zeer) jong. Met name laag opgeleide jongeren en jongeren met een etnische achtergrond hebben meer risico op ongeplande zwangerschap. Ook leerlingen in het VSO en MBO hebben een verhoogd risico. Preventie en het versterken van de seksuele weerbaarheid is daarom wenselijk onder deze doelgroep. Het project "Preventie Onbedoelde Zwangerschap op VSO en MBO in Hollands Midden" heeft belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van een integrale aanpak op scholen en een structurele samenwerking met partners om onbedoelde zwangerschappen onder jongeren te voorkomen.