Samen Sterk voor het Haagse Kind
19 dec. 2024 | NieuwsWat een inzicht en inspiratie tijdens Samen Sterk voor het Haagse Kind! Tientallen jeugd-, huis- en kinderartsen lieten zich bijscholen over het opgroeiende kind, leefstijl en sociale invloeden.
Wat een inzicht en inspiratie tijdens Samen Sterk voor het Haagse Kind! Tientallen jeugd-, huis- en kinderartsen lieten zich bijscholen over het opgroeiende kind, leefstijl en sociale invloeden.
De toename van mentale gezondheidsklachten onder jongeren is verontrustend. Ze moeten veel uitdagingen het hoofd bieden, in een periode waarin hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Dit biedt echter ook kansen, vertelde hoogleraar Eveline Crone op 25 november tijdens het tiende Leeratelier Positieve Gezondheid. “Jongeren willen helpen en ergens aan bijdragen. Dan moeten we hen wel betrekken bij oplossingen en zelf actie laten ondernemen.”
Een volle zaal betrokken professionals, bestuurders, beleidsmakers en bewoners blikten terug én vooruit tijdens het symposium van Gezond en Gelukkig Den Haag: ‘Gelijke kansen op gezondheid: lessen & inspiratie uit Den Haag.’ Aanleding is het 5-jarig bestaan van de netwerkorganisatie en afronding van de Preventiecoalitie. Reos draagt bij aan richting en organisatie van deze brede beweging in Den Haag.
Reos is een ROS (regionale ondersteuningsstructuur) en expert in transitie-, programma- en projectmanagement binnen de domeinen van gezondheid, zorg en welzijn. De adviseurs van Reos vervullen een cruciale rol door pro-actief te agenderen, adviseren, begeleiden en concreet netwerksamenwerking te realiseren. Reos maakt deel uit van het landelijke ROS-netwerk, waarbij zij als stichting zonder winstoogmerk een onafhankelijke rol in het zorgveld inneemt.
Save the date: 20 juni 2025 congres Kanker & Leven!
Ouderenzorgorganisaties Respect, Saffier en Cardia hebben het afgelopen jaar samengewerkt in het project Transmurale Zorgbrug Scheveningen. In dit project zijn de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en Eerstelijns Verblijf (ELV) toegevoegd aan het centrale Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen.
Eerstelijnsprofessionals krijgen vaak te maken met fysieke of mentale klachten die voortkomen uit complexe sociale problematiek. Soms is er meer nodig dan samenwerking in de wijk om hier beweging in te krijgen. Wist je dat je als eerstelijnsprofessional kunt aankloppen bij een sociaal casemanager of het Doorbraaklab? Sociaal casemanager Leander Heeg: ‘De verbinding met de eerste lijn is heel waardevol.’
Bij Reos krijg je de kans om écht een bijdrage te leveren aan onze maatschappij door te werken aan complexe vraagstukken in preventie, zorg en welzijn. Ons team is op zoek naar een enthousiaste Office Manager die houdt van afwisseling. Ben jij een medewerker bedrijfsvoering die financieel en administratief goed onderlegd is? Regel en organiseer je graag? En ben je goed in het op orde houden van administraties? Dan ben jij de perfecte aanvulling op ons dynamische en hechte team!
Marlies Goossens is huisarts in Ypenburg. In de praktijk ziet zij vaak fysieke of mentale klachten samenhangend met bestaansonzekerheid. Positieve Gezondheid is voor haar praktijk een manier om mensen passend te ondersteunen.
Meer dan 100 bewoners van de wijken ’t Lien en de Rietvink kwamen in wijkcentrum De Blauwe Tram in Leidschendam inspiratie opdoen op het gebied van prettig ouder worden in de wijk. Dit alles in het kader van het door Reos uitgevoerde participatief actieonderzoek in de wijken 't Lien en de Rietvink in gemeente Leidschendam-Voorburg.
Ben jij in staat om mensen te inspireren en in beweging te krijgen in de transformatie van zorg en welzijn? Ben je nieuwsgierig en krijg je energie van buiten de lijntjes kleuren? Kun jij verschillende partijen (zorg, welzijn, inwoners) verbinden en adviseren om samen te werken aan Gezond Samen Leven? Haal je energie uit het anders denken, doen en leren om nationale en regionale maatschappelijke vraagstukken om te zetten naar resultaten in de wijk? Dan is Reos op zoek naar jou!
Voor Boy Zandbergen zou één element de basis moeten zijn voor beleid, zorg en ondersteuning: de ervaring van mensen waar het om gaat. Niet als check achteraf, maar als startpunt. Met Onzichtbaar Den Haag geeft hij trainingen met ervaringsdeskundigen om deze omslag te ondersteunen
Welzijnswerkers zien de kloof tussen arm en rijk elke dag tijdens hun werk in de wijk. De serie 100 dagen in de vergeten wijk maakte dit zichtbaar voor heel Nederland. Welzijnswerkers Agnes Barendrecht en Sylvia Tijssen van Wijkz hopen op effect bij politiek en beleid: “Wij nodigen iedereen uit om met ons mee te lopen.”